Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/icopro/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1190
Meer volgens op Twitter | Slim terugvolgen

Meer Twitter-volgers in 10 tips

 

10 Tips voor meer Twitter-volgers

Een geaccepteerde manier om op Twitter nieuwe volgers te creëren, is door iemand te volgen in de hoop dat deze persoon jou terugvolgt. Voor niet-beroemde mensen is dit ook de meeste effectieve manier om nieuwe volgers te krijgen. Mijn advies is wel om niet iedereen maar blind te volgen, maar alleen degenen die mogelijk zijn geïnteresseerd in wat jij hebt te melden. Doel van Twitter is namelijk niet zoveel mogelijk volgers, maar zoveel mogelijk retweets.

10 Tips voor meer volgers op Twitter

Wie de volgende 10 tips opvolgt, kan met het volgterug-principe een schare trouwe en actieve volgers opbouwen.

Tip 1. Doorzoek de bio’s

Zoek in Twitter op een relevante trefwoord en volg degenen die dit woord in de bio hebben staan. Als Mercedes-dealer kan je bijvoorbeeld zoeken op ‘auto’ en ‘Mercedes’.

Tip 2. Volg de thought-leader

Bekijk wie een thought-leader is in jouw veld en volg hem/haar én een deel van zijn/haar volgers.

Let op:
De thought-leader is niet degene met de meeste volgers, maar degene die het meest wordt geretweet.

Tip 3.  Zoek op hashtags

Zoek in Twitter op een relevante hashtag-zoekterm (bijv. #auto of #Mercedes). Volg niet alleen degenen die tweeten met deze hashtag, maar vooral degenen die retweeten.

Tip 4. Volg ook zelf terug

Het volgterug-principe werkt alleen, als het van beide kanten komt. Als iemand jou volgt, volg deze persoon dan terug. Zo hou je hem of haar vast als volger.

Let op:
Ga niet blind iedereen terugvolgen. Beoordeel eerst op basis van de bio en/of tweets van jouw nieuwe volger of zijn/haar interessegebied in het verlengde ligt van wat jij hebt te melden.

Tip 5. Volg alleen serieuze twitteraars

Volg niet degenen:

  • die niet eens de moeite nemen om een nette profielfoto toe te voegen (in Twitter-jargon heten die soort mensen eieren)
  • die nooit iets tweeten of juist veel te veel tweeten;
  • die nooit iets retweeten of nooit reageren op tweets van anderen;
  • met een scheve verhouding tussen het aantal volgers en mensen die hen volgen.

Tip 6. Volg je fans

Volg vooral iedereen die jouw tweets retweeten en/of die reageren op jouw tweets. Dit zijn de fans die je zoekt. Door ze te volgen, kan je ze aan je binden.

Tip 7. Ontvolgen hoort erbij

Bij het terugvolg-principe hoort ook het ontvolgen. Ontvolg iedereen

  • die jou na een week nog niet hebben teruggevolgd
  • die jou hebben ontvolgd

Tip 8. Pas op voor oplichters

Pas op voor oplichters die beweren u voor een klein bedrag duizenden volgers te kunnen bezorgen. Zelfs als zij deze belofte kunnen waarmaken, dan zullen ze jou waarschijnlijk opzadelen met bootladingen volgers uit China of Afrika. Daar heb je niets aan.

Tip 9. Gebruik geen gratis software

Op internet is er gratis software beschikbaar waarmee je volautomatisch volgers kunt toevoegen. Maak hier geen gebruik van. Twitter vindt dat soort praktijken niet leuk. Het kan zelfs een reden zijn om jouw account te blokkeren.

Tip 10. Gebruik professionele software

Wel geaccepteerd is software waarmee je semi-automatisch volgers kunt toevoegen. Een voorbeeld daarvan is Tweetadder. Met deze tool kan je door middel van queries zoeken naar interessante potentiële volgers in je eigen niche. Het feitelijke toevoegen is nog wel een druk op de knop. De tool kost een paar tientjes per maand, maar hij kan je wel veel tijd besparen.

Ten slotte het volgende:
Bij Twitter gaat het niet om het aantal volgers, maar om het aantal retweets (ik blijf het herhalen). Voldoende volgers is daarvoor een randvoorwaarde, maar het is niet zaligmakend. Het gaat erom dat je iets te melden hebt, wat anderen interessant vinden. Anders blijf je een roepende in een stadion vol roependen. Niemand zal je dan horen. Maar fluister eens een spannend geheim in het oor van je buurman links en rechts en zie hoe zij het doorvertellen. Dát wil je bereiken.


GROTER BEREIK VIA SOCIAL MEDIA? WIJ KUNNEN HELPEN

 

You may also like...