Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/icopro/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1190
SEO campagne Haiku | I-CoPro

Haiku

Wat?

Geïntegreerde SEO-campagne voor poëzieblog RobinKerkhof.nl.

Doel?

De campagne kende twee doelen:

Opzet?

Eerst heb ik met de Zoekwoordplanner van Google Adwords gezocht naar een poëzie-gerelateerde term met veel zoekopdrachten en een lage concurrentie.

portret-haiku-dichter-basho

In Nederland zoeken maandelijks gemiddeld 6.600 mensen op de term ‘haiku’. De haiku is een dichtvorm die oorspronkelijk uit Japan komt, maar die wereldwijd steeds populairder wordt. Ik schrijf zelf ook haiku’s. Daarom heb ik voor deze term gekozen voor mijn SEO-campagne.

De campagne bestond uit 3 onderdelen (in volgorde van belangrijkheid):

  1. SEO-pagina’s over de haiku
  2. Gastblog voor Schrijvenonline.org
  3. Facebook en Twitter

Resultaat?

Op de zoekterm ‘haiku’ staat de poëzieblog RobinKerkhof.nl vrijwel altijd op de eerste pagina van de Google zoekresultaten. Volgens Google Webmastertools kent de website een gemiddelde positie 5,4 in Google.

In de Gastblog voor Schrijvenonline.org heb ik ook een link opgenomen naar de nieuwsbrief van ‘Poëzie verrijkt het leven’. Dankzij deze link hebben zich binnen een paar dagen meer dan 50 nieuwe abonnees zich aangemeld voor de nieuwsbrief.


UW WEBSITE HOGER IN GOOGLE? WIJ KUNNEN U HELPEN

You may also like...