Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/icopro/public_html/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1190
Fietsroute van de maand: wijnproeven in de Achterhoek

Fietsroute van de maand:
wijnproeven in de Achterhoek

In deze rubriek behandel ik maandelijks een interessante fietsroute voor de cultuur minnende fietser. Deze maand gaan wij wijnproeven in de Achterhoek.

Voor lekkere wijn hoeft u niet verder dan de Achterhoek. Een aantal jaar jaar geleden is namelijk een groep Achterhoekse boeren overgestapt naar de wijnbouw. Het gevolg is dat er nu in het oosten van Nederland een aantal wijngaarden op fietsafstand van elkaar liggen.

Bij de meeste wijngaarden is ook mogelijk om een glaasje te proeven. De bosrijke omgeving waarin de wijngaarden zijn gelegen, is een mooie bonus.

Wijnhoeve Kunneman

Wijngaard in de buurt van Geesteren (foto Robin Kerkhof)

Hoe kwam de wijnbouw naar de Achterhoek?

Door het kruisen van druivenrassen zijn circa vijftien jaar geleden een aantal nieuwe rassen ontwikkeld die beter bestand zijn tegen het Nederlandse klimaat en die ook nog geschikt zijn om op professionele wijze wijn te produceren. Dit maakte het voor een aantal Achterhoekse boeren mogelijk om in 2003 over te stappen op de wijnbouw.

De boeren richtten een coöperatie op om samen in te kopen en om zich bij de wijnproductie te laten adviseren door een ervaren wijnbouwkundige uit Zuidwest-Duitsland.

De aangesloten wijngaarden zijn:

Wijngoed Dierkinck
Wijngoed De Hennepe
Wijngoed Kranenburg
Wijngaard Reeborghesch
Wijngaard De Nieuwe Baankreis
Wijngaard en siertuin Schepershof
Wijnhoeve Elanova
Wijnhoeve Kunneman

Jan Zieverink van wijnhoeve Kunneman

Jan Zieverink van wijnhoeve Kunneman (foto Robin Kerkhof)

Wijnproeven

De wijnen van de verschillende Achterhoekse wijngaarden zijn allemaal van goede kwaliteit. Om wijn te proeven is het aan te raden om vooraf een afspraak te maken, maar dit hoeft niet altijd. Vaak bent u ook zonder afspraak welkom om een glaasje te proberen.

Ten slotte nog een tip: drink niet steeds je hele glas leeg, want zoals iedere ervaren fietser weet: alcohol zakt naar de benen.

Fietsroute wijngaarden Achterhoek

Fietsroute wijngaarden Achterhoek

You may also like...